Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de dulceata si se acopera cu juma
Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de dulceata si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un strat subtire de nuci tocate. Celelalte fructe se pun deasupra si se acopera cu restul de zahar, scuturand vasul, pentru ca fructele sa se amestece usor. Se lasa 10 ore, apoi se pun la fiert si se procedeaza ca la oricare alt gem. Se raceste in cuptor si se pasteurizeaza a doua zi.
Alte retete:
Gem de caise
Dulceata de trandafir
Peltea de gutui

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii