Se spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre prune se pun nucile tocate.
Se spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre prune se pun nucile tocate. Se fierbe gemul dupa 10 ore, cand fructele au lasat destul suc ca sa nu se arda la fiert. Gemul de prune se poate pregati din fructe date prin masina de tocat sau din fructe decojite, daca sunt prea coapte. Se parfumeaza cu vanilie.
Alte retete de gem:
Gem de caise
Gem de visine
Gem de zmeura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii