Pentru ca am primit ceva zmeura de la tara, am vrut s-o trasnform in gem, ca sa ma bucur cat mai mult de ea.
Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste zi, sa-si lase sucul, iar seara, se fierbe la foc mic, pana se incheaga bine siropul. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute). Cand se raceste, se pune in borcan si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan, e putin, dar e tare pretios. Imi place sa mananc dulceata alaturi de paine si unt, dimineata :) Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/gem-de-zmeura-2016.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru azi n-am avut alta inspiratie,asta m-a lovit,asta am prestat....
Ciolan afumat cu fasole verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii