Gem de zmeura

Pentru ca am primit ceva zmeura de la tara, am vrut s-o trasnform in gem, ca sa ma bucur cat mai mult de ea.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gem de zmeura

Ingrediente

  • 500 g zmeura;
  • 300 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).

Mod de preparare

Se spala zmeura (cu grija pentru ca se zdrobeste usor), se asaza intr-o cratita si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste zi, sa-si lase sucul, iar seara, se fierbe la foc mic, pana se incheaga bine siropul. Se fierbe destul de repede (cam 30 de minute). Cand se raceste, se pune in borcan si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan, e putin, dar e tare pretios. Imi place sa mananc dulceata alaturi de paine si unt, dimineata :) Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/gem-de-zmeura-2016.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci