Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se fierb cateva clocote,
Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se fierb cateva clocote, apoi se terciuiesc. Sucul pe care il lasa capsunile este de ajuns pentru 4 kg de fructe. Terciul obtinut se pune sa fiarba fara zahar pana cand se ingroasa. Se adauga zahar in proportie de 500 gr la kilogramul de pulpa de fructe, cantarita la inceputul fierberii, apoi se fierbe la foc mare, amestecand cu o lingura de lemn in marmelada, ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se trage vasul de pe foc atunci cand marmelada sta pe lingura. Se raceste in vas, apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan.
Alte retete:
Dulceata de nuci verzi
Dulceata de gutui
Dulceata de trandafiri
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii