Marmelada de mere

Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva minute, pana cand fructele s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg mere acrisoare
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva minute, pana cand fructele se inmoaie bine. Se trage vasul de pe foc, se racesc fructele un sfert de ora, dupa care se terciuiesc. Se pun sa fiarba la foc mare. Zeama in care au fiert merele se foloseste la prepararea unui compot ca sa nu inchida la culoare. Se lasa sa fiarba bine de tot, apoi se adauga zaharul in proportia amintita, se lasa sa mai fiarba si se trage cu lingura o dunga pe fundul vasului in care fierbe marmelada. Daca dunga nu se acopera imediat, inseamna ca marmelada este gata. Se ia vasul de pe foc, se toarna marmelada fierbinte in borcane curate si se leaga cu celofan pus in doua. Se eticheteaza borcanele si se pun in camara numai dupa ce au fost pasteurizate la cald in paturi sau in cuptorul aragazului. Se pastreaza la temperatura constanta, intr-o camera racoroasa.
Alte retete:

Chec de mere

Compot de mere

Budinca de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide