Se curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la foc mic pana cand fructele
Se curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la foc mic pana cand fructele devin moi si arata ca o marmelada subtire. Se micsoreaza focul si se amesteca neincetat cu o lingura de lemn, se potriveste de zahar care se adauga cand marmelada este aproape gata. Trebuie sa se puna zahar marmelada, chiar daca fructele sunt foarte dulci, caci zaharul conserva fructele mai bine decat orice altceva. In continuare se procedeaza la fel ca la restul marmeladelor. Dupa gust, marmelada se poate parfuma cu vanilie.
Alte retete:
Dulceata de piersici
Dulceata de pepene
Dulceata de capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii