Pasta de macese

Pasta delicioasa din fructele de toamna din flora spontana!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Pasta de macese

Ingrediente

  • 2 kg de fructe de macese coapte, sanatoase, dar nu moi
  • 1 kg de zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele. Se acopera cam 2-3 cm cu apa rece si se lasa sa fiarba cca. 45 de minute de la primul clocot. Verificam daca un fruct fiert se zdrobeste cu usurinta cu dosul lingurii, inseamna ca este gata, daca este inca tare, se mai adauga apa daca mai este nevoie si se mai lasa 10-15 minute.


Se scurg de apa in care au fiert, apoi se asaza in doua site una peste alta, cea de deasupra sa aiba gauri mai mari, apoi cea de dedesubt sa fie cat mai marunta. Se paseaza cu dosul unei linguri, in prima sita ramanand pielitrele si apoi se paseaza si ce ramane in sita deasa.


Pasta obtinuta se mai trece printr-o sita deasa, mai diluand pasta cu un pic de apa din cea scursa. O alta varianta ar fi sa le maruntim la robot, apoi sa le dam de 2-3 ori prin strecuratoare marunta.


Peste pasta obtinuta se adauga apa scursa de la fiert si apoi se adauga zaharul si se fierbe pana la o consistenta dorita.


La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru a obtine o culoare frumoasa. Se pune fierbinte in borcane sterile, se etanseizeaza cu capace cu filet, se acopera cu ceva gros pentru a se raci lent, apoi se baga la camara.


Aceasta pasta delicioasa o folosesc la clatite, prajituri si mai ales la preparare de jeleuri delicioase pentru prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura DELICIU
4
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Tort Tuxedo
Bucataras.RO

Tort Tuxedo

De ziua fiului meu care a implinit frumoasa varsta de 17 ani,fiindca ii place tare mult ciocolata si tot ce este...

Tort Tuxedo
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori