De ce sa nu pastram aroma delicioaselor fructe de zmeura si iarna? Atat de simplu de preparat si atat de delicios si util la glazurare, ca se merita sa incercam sa preparam serbeturile in casa. Pentru concurs "Toamna se numara borcanele"
Intr-un vas se acopera zmeura(pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucl lasat printr-un tifon sau sita deasa. Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si se pune la fiert cca 30 minute,la foc potrivit, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Se stinge focul si se lasa serbetul sa se raceasca un pic amestecand, cand si cand. Pana sa se raceasca (cand este caldut) luam serbetul la frecat cu o lingura (sau cu mixerul) pana se raceste bine si isi schimba culoarea intr-un roz mat, apoi incorporam untul, cate un pic. Turnam serbetul in borcanele curate, cand este inca cald, il lasam sa se raceasca bine si apoi punem capacelele etanse. Se pastreaza in locuri racoroase si uscate. Se foloseste la diferite glazuri si aromarea cremelor.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii