Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba toca
Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba tocate cuburi mai mari. Punem totul intr-un bol si amestecam bine. Spalam si sterilizam borcanele, apoi le umplem cu amestecul de ardei si telina. Fierbem otetul cu apa, mierea, sarea si boabele de piper, apoi il adaugam fierbinte in borcane. Pentru a evita spargerea, borcanele le asezam inainte pe o tava din inox. Asezam capacele si acoperim borcanele cu un prosop mai gros. Le lasam asa pana se racesc bine, apoi le putem depozita in camara.
Sunt excelenti langa o ciorba aburinda sau langa sarmalute. Alte retete de muraturi recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii