Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se ti
Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se tin cateva ore asa, dupa care apa se arunca si se pregateste saramura astfel: se pun 2 l de otet cu 4 l de apa pe foc sa fiarba impreuna cu sase linguri de sare. Cand lichidul da in clocot, se adauga doua linguri de miere de albine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin. Se scot castravetii din borcan si se aseaza din nou, punand intre ei catei de usturoi, rondele de morcovi si boabe de piper. Hreanul se curata de coaja si se taie felii pe lung, apoi se pun feliile printre castraveti. Se acopera cu otetul fierbinte, pus cu o lingura de supa sau cu o cana, pentru ca borcanul sa nu se sparga. Castravetii se lasa pana a doua zi, cand se acopera cu lichid si se leaga borcanul.
Se pastreaza in camara, la temperatura constanta.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de fasole
Zacusca de ghebe

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii