Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se ti
Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat, acoperiti cu apa rece. Se tin cateva ore asa, dupa care apa se arunca si se pregateste saramura astfel: se pun 2 l de otet cu 4 l de apa pe foc sa fiarba impreuna cu sase linguri de sare. Cand lichidul da in clocot, se adauga doua linguri de miere de albine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca putin. Se scot castravetii din borcan si se aseaza din nou, punand intre ei catei de usturoi, rondele de morcovi si boabe de piper. Hreanul se curata de coaja si se taie felii pe lung, apoi se pun feliile printre castraveti. Se acopera cu otetul fierbinte, pus cu o lingura de supa sau cu o cana, pentru ca borcanul sa nu se sparga. Castravetii se lasa pana a doua zi, cand se acopera cu lichid si se leaga borcanul.
Se pastreaza in camara, la temperatura constanta.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de fasole
Zacusca de ghebe
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii