Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul cotorului de 4-5 ori. Se asaza
Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul cotorului de 4-5 ori. Se asaza in borcane mari de sticla, bine spalate. Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura de zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote. Se toarna fierbinte peste gogosarii asezati in borcane. Se toarna treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie infasurat intr-un servet inmuiat in apa. Se pune peste gogosari o mina de tarhon spalat, se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se lasa pina a doua zi. Otetul, intrind in gogosari, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat ca mai sus) ca sa se umple borcanul. Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul. La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce, se leaga cu hirtie celofan pusa in doua. Se pastreaza la loc racoros.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii