Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie s
Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si apoi se introduc pa rand bucatile de peste care se tin pana se rumenesc. In borcanele sterilizate la cuptor in prealabil, se aseaza straturi de ceapa taiata solzisori altarnand cu bucati de peste prajit. Printre ele se impart boabele de mustar si de piper. La fiecare borcan se pune o foaie de dafin. Din otet se face o solutie, se adauga la fiecare cescuta de otet trei cu apa. Se adauga solutia la fiecare borcan pana se acopera toate straturile asezate in prealabil. Se infileteaza bine fiecare borcan, se pune la camara ( 16-18 grade celsius ) pentru 3-4 saptamani. Dupa 3-4 saptamani se poate consuma, oasele din bucatile de peste devenind cartilaginoase.
Rece, pe post de aperitiv sau chiar de salata in combinatie cu cartofi copti cu unt sau cartofi nature. Alte retete cu peste recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii