Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare. Vinegreta se face se
Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de sare.
Vinegreta se face separat, din 0,5 l. apa, 0,5 l. otet, 250 g. zahar, 6 linguri sare, in care se fierbe cimbrul, dafinul maruntit, piperul si mustarul boabe.
Se asaza legumele scoase de la oparit in borcane, iar peste ele se toarna in cantitati egale vinegreta. Lichidul in care au fiert legumele se mai da o data in clocot si se adauga in borcane.
Se pun capacele si se asaza borcanele in pat cald(haine, paturi, etc.) sa se raceasca de la sine. Se poate servi incepind de a doua zi.
Este excelenta linga mincarurile cu carne si garnitura de cartofi, orez, se poate servi inclusiv linga platouri reci si chiar la sandvisuri.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii