Vinete cu gogosari

Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 500 g ceapa
  • 500 ml ulei
  • otet dupa gust si
  • sare

Mod de preparare

Pentru vinetele cu gogosari, se aleg vinetele frumoase, se spala si se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se sareaza si se lasa sa stea timp de o ora, apoi se storc si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Gogosarii se coc si se curata de piele si seminte, iar ceapa se taie solzisori. Se aseaza apoi in borcane de 1 litru straturi alternative de vinete, gogosari si ceapa, pana cand se umplu borcanele pe trei sferturi.
Se pune la fiert otet diluat cu apa, la o parte de otet de 9 grade se pun doua parti de apa si sare - o lingurita la 1 l de lichid. Dupa ce se raceste, se toarna peste vinete in borcane de doua degete mai jos decat gura, se leaga cu celofan dublu si se fierb la Bain – Marie timp de 35 de minute din momentul primului clocot.


Se serveste compozitia aranjata pe platou la mijloc, cu gogosari de jur imprejur si pe margine petale din ceapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori