Vinetele cu gogosari sunt gustoase iare pentru aceasta reteta va trebuie 3 kg vinete, 2 kg gogosari.
Pentru vinetele cu gogosari, se aleg vinetele frumoase, se spala si se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se sareaza si se lasa sa stea timp de o ora, apoi se storc si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, dupa care se lasa sa se raceasca. Gogosarii se coc si se curata de piele si seminte, iar ceapa se taie solzisori. Se aseaza apoi in borcane de 1 litru straturi alternative de vinete, gogosari si ceapa, pana cand se umplu borcanele pe trei sferturi.
Se pune la fiert otet diluat cu apa, la o parte de otet de 9 grade se pun doua parti de apa si sare - o lingurita la 1 l de lichid. Dupa ce se raceste, se toarna peste vinete in borcane de doua degete mai jos decat gura, se leaga cu celofan dublu si se fierb la Bain – Marie timp de 35 de minute din momentul primului clocot.
Se serveste compozitia aranjata pe platou la mijloc, cu gogosari de jur imprejur si pe margine petale din ceapa.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii