Intai fierbem 1 litru de apa, adaugam o lingura de sare, apoi lasam sa se raceasca. Dam pe razatoare 1 kg de varza rosie, obtinand felii cu grosimea
Intai fierbem 1 litru de apa, adaugam o lingura de sare, apoi lasam sa se raceasca.
Dam pe razatoare 1 kg de varza rosie, obtinand felii cu grosimea de aprox. 1 cm. Presaram 1 lingurita cu varf de sare si amestecam bine.
Spalam 10-12 ardei verzi mijlocii si decupam cotorul. Inlaturam semintele si nervurile apoi indesam in ei varza. Spalam un borcan de 2,5 litri in care punem ardeii unul langa altul cu varfurile in jos. Punem intre ardei un fir de hrean subtire crapat in doua, presaram 1 lingurita de chimion, ½ lingurita de boabe de piper negru si ¼ lingurita de boabe de mustar.
Cei ce prefera aromele deosebite pot adauga pe fundul borcanului putin coriandru si cateva frunze de visin nestropite.
Mai demult se puneau in borcan si 2-3 foi de dafin, dar asta poate schimba gustul intr-un fel neplacut pentru unii. Daca totusi punem foi de dafin, sa nu punem chimion pentru ca aceste doua condimente nu sunt compatibile. Apoi turnam apa sarata sterilizata si fermentam ca si in cele spuse mai inainte.
Unii amesteca varza rosie cu varza alba in parti egale, pntru ca muraturile sa nu aiba o culoare atat de salbatica si sa tina mai mult. In plus, acest gust este mai intens si seamana mai mult cu gustul verzei murate.
Pofta buna!
Alte retete
de muraturi vedeti aici:
Castraveti murati bulgaresti
Gogosari murati
Muraturi gustoase
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteCa aperitiv, fel principal, de luat la pachet, fie rece, fie calda, puteti servi aceasta tarta...Prea buna, prea delicioasa!
Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarellaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii