Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borca
Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borcanului se pun frunze de telina, usturoi curatat si piper boabe. La mijlocul borcanului se pun doua crengute de visin spalate bine, care dau un gust bun castravetilor si constituie si un conservant natural. Se pun pe marginea vasului rondele de morcov si catei de usturoi, dupa care se acopera castravetii cu saramura fierbinte, turnata cu un polonic. Cand saramura a acoperit legumele, se adauga boabe de piper si foi de dafin si se acopera borcanul cu o farfurie. Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajuta la raspandirea caldurii in mod uniform pe toata suprafata borcanului. Se leaga borcanul a doua zi, cu celofan pus in doua, numai dupa ce s-a pus peste castraveti o greutate, care sa-i tina acoperiti cu lichid.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ciuperci
Zacusca cu fasole
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii