Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borca
Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borcanului se pun frunze de telina, usturoi curatat si piper boabe. La mijlocul borcanului se pun doua crengute de visin spalate bine, care dau un gust bun castravetilor si constituie si un conservant natural. Se pun pe marginea vasului rondele de morcov si catei de usturoi, dupa care se acopera castravetii cu saramura fierbinte, turnata cu un polonic. Cand saramura a acoperit legumele, se adauga boabe de piper si foi de dafin si se acopera borcanul cu o farfurie. Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajuta la raspandirea caldurii in mod uniform pe toata suprafata borcanului. Se leaga borcanul a doua zi, cu celofan pus in doua, numai dupa ce s-a pus peste castraveti o greutate, care sa-i tina acoperiti cu lichid.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ciuperci
Zacusca cu fasole
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii