Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece . Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm. Se ia
Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece .
Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm.
Se ia un borcan mare si se pune pe fund un rand de varza tasata si 2 randuri de castraveti. Continuam astfel pana aproape se umple borcanul. Daca sunt goluri mari intre castraveti le umplem cu varza.
Apoi fierbem o cantitate de apa, ½ din volumul borcanului gol la care adaugam 3 gr sare. Apa se toarna peste legume pana borcanul se umple complet. Acoperit, punem pe o tava de plastic si lasam sa stea in loc racoros 3-4 zile, pana fermenteaza si se curate de bule .In final legam cu 2 folii de celofan udate in interior si punem la loc rece si aerisit. Fixarea celofanului se face cu o guma pusa in doua.
Daca toata cantitatea nu este consumata in timp scurt, atunci borcanul se acopera izoland aerul (cu capac metallic sau cu celofan dublu umezit) sau se pune la frigider.
Castravetii pot fi facuti mai gustosi daca adaugam in borcan, pentru fiecare litru, 2-3 fire de marar verde, 1 hrean curatat si crapat in doua, 6-8 boabe de piper negru, sau 1-2 foi de dafin mai mici.
Gurmanzii pot pune pe fundul bocanului cateva frunze de visin nestropite sau 1 frunza de strugure.
Pofta buna!
Alte retete de muraturi gasiti aici:
Castraveti murati bulgaresti
Muraturi asortate iraniene
Boabe de porumb murate
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescO mancare usoara, satioasa si gustoasa! Retete dietetice
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosiiRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii