Castraveti murati

Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece . Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm. Se ia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg castraveti
  • 1 capatana varza alba
  • 1 legatura marar verde
  • 1 hrean
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva frunze de visin sau de strugure
  • cateva boabe piper negru
  • 3 gr sare

Mod de preparare

Castravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece .

Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie in felii de 1 cm.

Se ia un borcan mare si se pune pe fund un rand de varza tasata si 2 randuri de castraveti. Continuam astfel pana aproape se umple borcanul. Daca sunt goluri mari intre castraveti le umplem cu varza.

Apoi fierbem o cantitate de apa, ½ din volumul borcanului gol la care adaugam 3 gr sare. Apa se toarna peste legume pana borcanul se umple complet. Acoperit, punem pe o tava de plastic si lasam sa stea in loc racoros 3-4 zile, pana fermenteaza si se curate de bule .In final legam cu 2 folii de celofan udate in interior si punem la loc rece si aerisit. Fixarea celofanului se face cu o guma pusa in doua.

Daca toata cantitatea nu este consumata in timp scurt, atunci borcanul se acopera izoland aerul (cu capac metallic sau cu celofan dublu umezit) sau se pune la frigider.

Castravetii pot fi facuti mai gustosi daca adaugam in borcan, pentru fiecare litru, 2-3 fire de marar verde, 1 hrean curatat si crapat in doua, 6-8 boabe de piper negru, sau 1-2 foi de dafin mai mici.

Gurmanzii pot pune pe fundul bocanului cateva frunze de visin nestropite sau 1 frunza de strugure.
Pofta buna!

Alte retete de muraturi gasiti aici:

Castraveti murati bulgaresti

Muraturi asortate iraniene

Boabe de porumb murate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide