Castraveti murati in vin

Castraveti murati in vin este o reteta inedita de muraturi. Pentru a face aceasta reteta de castraveti murati va trebuie 100 ml vin alb.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in vin

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 l aveti nevoie de:
  • 100 ml vin alb
  • 2
  • 5 kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • o lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)

Mod de preparare

Castraveti murati in vin este o reteta inedita de muraturi.

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei. NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata. A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.
Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.


Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas. Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul, lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.


Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer. Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca. Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna. Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.
Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.


Castravetii murati in vin sunt minunati iarna, alaturi de o friptura.
Un set de vase de la Kitchen Shop mi-ar fi de folos la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide