Ciuperci cu salvie si rozmarin

1. Se curata si se spala bine ciupercile. 2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs. 3. Separat se fierbe alta apa cu cate 100 ml

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de ciuperci de padure (galbiori
  • bureti
  • hribi
  • ghebi)
  • 2 linguri seminte de mustar
  • 1 leg. frunze de praz
  • 1 leg. crengute de rozmarin
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 frunze de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • fire de cimbru
  • sare
  • otet de 9 grade

Mod de preparare

1. Se curata si se spala bine ciupercile.

2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs.

3. Separat se fierbe alta apa cu cate 100 ml otet, piper boabe, seminte de mustar si 1 lingura cu varf de sare la 1 litru.

4. Se pun ciupercile in borcane, se adauga frunze de praz, dafin, usturoi, rozmarin si cimbru.

5. Se toarna otetul fierbinte peste ingredientele din borcane.

6. Se scutura usor borcanele iar apoi se leaga sau se inchid cu capacele.

7. Se sterilizeaza borcanele prin fierbere sau la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc