Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate
Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se aseaza intr-o cratita. Separat, se stoarce suc de rosii, care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin. Conopida se aseaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si se pune cite o aspirina deasupra. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua zi, apoi, borcanele se aseaza in camara. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pina cind se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de nylon, 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii