Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida

Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 gogosari
  • 2 conopide
  • 2 legaturi de telina
  • 4 foi de dafin
  • 10 boabe de enibahar
  • 50 g boabe de mustar
  • 4 radacini de hrean
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • Pentru bait:
  • un litru de otet
  • 2 l de apa si
  • 500 g miere de albine

Mod de preparare

Pentru gogosarii pentru iarna umpluti cu conopida, se face un bait dintr-un litru de otet, 2 l de apa si 500 g miere de albine. Gogosarii de curata de cotor, apoi se undesc in bait timp de cinci minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Conopida se desface buchete mici si se opareste cu apa sarata, apoi se lasa la racit. Umplem gogosarii cu conopida si ii asezam in borcane cu hrean si frunze de telina printre ei. Punem in fiecare borcan boabe de piper, enibahar, mustar si foi de dafin. Gustam otetul si daca trebuie, adaugam sare si turnam peste gogosari. Legam borcanele cu celofan si le dam la beci. Baitul se pune la fiert timp de cinci minute, apoi adaugam gogosarii sa dea un clocot. Dupa ce s-au racit, ii umplem cu buchetele de conopida.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori