Muraturi asortate

Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muraturi asortate

Ingrediente

  • Proportii variabile de:
  • castraveti
  • varza alba/rosie
  • conopida
  • ardei capia rosu/verde
  • morcovi
  • ceapa alba/rosie
  • marar
  • frunze de telina/leustean
  • boabe de mustar si de piper
  • Saramura:
  • 1 litru de apa
  • 1 lingura cu varf de sare grunjoasa

Mod de preparare

Conopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa preferinta: ardeii pe lungime, morcovii rondele, ceapa bucati, varza bucati. Se aranjeaza legumele in borcane, printre ele se pun boabele de piper si mustar si verdeturile.

Saramura: la un litru de apa se pune o lingura cu varf de sare grunjoasa. Cantitatea depinde de cat de multe legume aveti. Apa si sarea se pun intr-o oala si se fierb 10 minute, apoi se lasa putin la racit. Saramura se toarna calduta peste legume.Borcanele se inchid erimetic si se pun in camara


Se servesc la feluri principale cu carne.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori