Muraturi asortate cu pepeni si gogonele sunt delicioase. Se fac foarte simplu. Trebuie doar sa spalati bine fructele si legumele, sa pregatiti siropul si mirodeniile si gata.
Nu sunt sigur cine ar putea sa detina drepturile de autor asupra muraturilor, insa sigur noi, romanii avem o veche traditie in punerea muraturilor inainte de sezonul rece. Practic lipsa de alimente proaspete in timpul iernii a determinat oamenii sa le conserve, ori in saramura, ori in otet, pentru a le avea in cele aproape 6 luni fara fructe si legume proaspete.
Reteta mea de muraturi asortate este pentru un butoi de 60 kg, insa ea poate fi foarte usor extrapolata, pastrand proportiile si pentru cantitati mai mari. Sa trecem la treaba:
Muraturile trebuie asezate cu grija, in asa fel incat spatiul din butoi sa fie cat mai bine umplut, iar la final, dupa ce recipientul este umplut trebuie mutat in beci sau boxa si turnata saramura. Aceasta trebuie fiarta bine, in compozitia de o lingura plina de sare neiodata la 1 l de apa. Pentru a degusta din minunatele muraturi asortate traditionale trebuie sa asteptati minim o luna. Pofta buna!
PS: Pentru cei cu gusturi extravagante recomand si alte muraturi: mere golden, prune si gutui. S-ar putea sa fiti surprinsi de gustul acestor fructe murate.
Muraturile asortate cu pepeni si gogonele se servesc la orice fel principal cu carne.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii