Pentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.
Pentru muraturile asortate pentru iarna, 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar. in borcan, se pun, la fund, marar, visin, telina, frunze de hrean, cimbru, tarhon, cateva capatani de usturoi si asezam zarzavaturile spalate – pepeni verzi mici, gogonele, castraveti, morcovi, felii de telina, mere, pere, buchetele de conopida si varza rosie, taiata sferturi. Se aseaza estetic, dupa care turnam peste ele apa fiarta clocotita. Se leaga borcanul cu doua randuri de celofan si se tine la caldura pana se limpezeste zeama, dupa care il ducem la rece.
Muraturile asortate se servesc cu tot felul de mancaruri.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii