Pentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.
Pentru muraturile asortate pentru iarna, 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar. in borcan, se pun, la fund, marar, visin, telina, frunze de hrean, cimbru, tarhon, cateva capatani de usturoi si asezam zarzavaturile spalate – pepeni verzi mici, gogonele, castraveti, morcovi, felii de telina, mere, pere, buchetele de conopida si varza rosie, taiata sferturi. Se aseaza estetic, dupa care turnam peste ele apa fiarta clocotita. Se leaga borcanul cu doua randuri de celofan si se tine la caldura pana se limpezeste zeama, dupa care il ducem la rece.
Muraturile asortate se servesc cu tot felul de mancaruri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii