Patlagele verzi in saramura

Pentru patlagelele verzi in saramura va trebuie marar uscat, 2-3 frunze de telina, 2-3 crengute de visin.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o tulpina de marar uscat
  • cimbru
  • 2-3 frunze de telina
  • 2-3 crengute de visin
  • patlagele
  • hrean
  • catei de usturoi si
  • frunze de telina
  • un lichid facut din:
  • 5 l de apa
  • 5 linguri de sare
  • o lingura de piper
  • o lingura de boabe de mustar
  • 5 linguri de zahar si
  • 2 foi de dafin.

Mod de preparare

Pentru patlagelele verzi in saramura, pe fundul unui borcan de 5 l, se aseaza o tulpina de marar uscat, 2-3 frunze de telina, 2-3 crengute de visin, iar deasupra se aseaza patlagele sterse bine; printre ele se aseaza hrean, catei de usturoi si frunze de telina. Deasupra se pun usturoi, hrean, marar si cimbru. Peste ele se pune un lichid facut din 5 l de apa, 5 linguri de sare, o lingura de piper, o lingura de boabe de mustar, 5 linguri de zahar si 2 foi de dafin. Se fierbe timp de douazeci de minute, apoi se lasa la racit, se toarna peste patlagele si se leaga cu celofan.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci