Pepene murat

Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pepene murat

Ingrediente

  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat

Mod de preparare

Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.


Pepenele murat se serveste la felurile de mancare cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori