Pepenele rosu murat pentru iarna este o reteta de muraturi pe care daca inca n-ati incercat-o, chiar merita sa o faceti. Daca sunteti la prima experienta s-ar putea sa vi se para ciudat sa murati pepene rosu, dar va asigur ca nu e o greseala.
Speli pepenele si il tai felii pe care le asezi in borcan.
Printre felii se pune cimbru, catei de usturoi curatati, o bucata de hrean curatat, tulpini de marar cu floare. Peste feliile de pepene se pun mai multe tije de marar sa tzina feliile sa nu se ridice deasupra.
Se toarna saramura rece preparata din 1 lingura [de supa] cu sare grunjoasa neiodata la 1 l. de apa. La un borcan de 5 l. se face cam 3,5 l de saramura care trebuie sa acopere tot ceea ce este in borcan.
Legi borcanul cu celofan dublu si dai la rece in camara.
Pepenele se mureaza foarte bine si are un gust deosebit si tine foarte mult timp chiar daca desfaci borcanul. Eu am avut pina saptamina trecuta pepene astfel murat. Nu iese prea sarat si e o muratura placuta la gust ,dulce acrisoara.
Daca va atrage reteta , spor la treaba !
Reteta de pepene murat pentru iarna a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.
Serviti pepenele rosu murat ca si garnitura laga fripturi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii