Pepene rosu murat pentru iarna

Pepenele rosu murat pentru iarna este o reteta de muraturi pe care daca inca n-ati incercat-o, chiar merita sa o faceti. Daca sunteti la prima experienta s-ar putea sa vi se para ciudat sa murati pepene rosu, dar va asigur ca nu e o greseala.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pepene rosu murat pentru iarna

Ingrediente

  • Pentru 1 borcan de 5l:
  • 1 pepene mare proaspat si bine copt
  • cimbru
  • usturoi
  • o bucatica de hrean
  • tulpini de marar cu flori uscate
  • sare
  • apa .

Mod de preparare

Speli pepenele si il tai felii pe care le asezi in borcan.

Printre felii se pune cimbru, catei de usturoi curatati, o bucata de hrean curatat, tulpini de marar cu floare. Peste feliile de pepene se pun mai multe tije de marar sa tzina feliile sa nu se ridice deasupra.

Se toarna saramura rece preparata din 1 lingura [de supa] cu sare grunjoasa neiodata la 1 l. de apa. La un borcan de 5 l. se face cam 3,5 l de saramura care trebuie sa acopere tot ceea ce este in borcan.

Legi borcanul cu celofan dublu si dai la rece in camara.

Pepenele se mureaza foarte bine si are un gust deosebit si tine foarte mult timp chiar daca desfaci borcanul. Eu am avut pina saptamina trecuta pepene astfel murat. Nu iese prea sarat si e o muratura placuta la gust ,dulce acrisoara.
Daca va atrage reteta , spor la treaba !

Reteta de pepene murat pentru iarna a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.


Serviti pepenele rosu murat ca si garnitura laga fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Mucenici moldovenesti (reteta video)
Bucataras.RO

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Pentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...

Mucenici moldovenesti (reteta video)
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia