Pepenele rosu murat pentru iarna este o reteta de muraturi pe care daca inca n-ati incercat-o, chiar merita sa o faceti. Daca sunteti la prima experienta s-ar putea sa vi se para ciudat sa murati pepene rosu, dar va asigur ca nu e o greseala.
Speli pepenele si il tai felii pe care le asezi in borcan.
Printre felii se pune cimbru, catei de usturoi curatati, o bucata de hrean curatat, tulpini de marar cu floare. Peste feliile de pepene se pun mai multe tije de marar sa tzina feliile sa nu se ridice deasupra.
Se toarna saramura rece preparata din 1 lingura [de supa] cu sare grunjoasa neiodata la 1 l. de apa. La un borcan de 5 l. se face cam 3,5 l de saramura care trebuie sa acopere tot ceea ce este in borcan.
Legi borcanul cu celofan dublu si dai la rece in camara.
Pepenele se mureaza foarte bine si are un gust deosebit si tine foarte mult timp chiar daca desfaci borcanul. Eu am avut pina saptamina trecuta pepene astfel murat. Nu iese prea sarat si e o muratura placuta la gust ,dulce acrisoara.
Daca va atrage reteta , spor la treaba !
Reteta de pepene murat pentru iarna a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.
Serviti pepenele rosu murat ca si garnitura laga fripturi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii