Se spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu latime de 3 cm. Feliile d
Se spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu latime de 3 cm.
Feliile de gogosari se aseaza intr-o oala de 10 l, in straturi de 10 cm grosime.
Peste fiecare strat se presara parte din zahar sau se pun 2-3 linguri cu miere si 2 linguri cu sare de bucatarie.
La sfarsit se toarna tot otetul.
Oala astfel pregatita cu felii in straturi se acopera cu un capac si se lasa la rece, in camara, pana a doua zi ( cam 24 ore ) cand vom constata ca gogosarii au lasat atata zeama pana sunt aproape acoperiti.
A doua zi se aseaza gogosarii in cele trei borcane care au fost bine spalate si sterilizate la cuptor se adauga celelalte ingrediente: foi de telina la fundul borcanului si deasupra, foi de dafin (cam 3 la fiecare borcan) si felii de hrean la margine asa incat sa constituie un ornament ce se vede prin borcan, boabe de piper cate un pachetel la fiecare borcan, puse printre straturi alaturi de bobitele de mustar.
Dupa ce s-au asezat asa incat sa nu fie nici prea indesati si nici prea afanati, se toarna solutia care a ramas in oala peste ei, se mai pun frunze de telina si betele de marar uscat, se lasa in camara pana a doua zi sa scada lichidul dupa ce ies bulele de aer. Dupa o alta zi se completeaza lichidul din ceea ce a ramas cu o zi inainte, se pune capacul metalic ermetic sau se leaga foarte strans cu celofan si se pune in camara, la loc rece, 16-18 grade celsius.
Alaturi de fripturi, oua jumari sau ochiri
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii