Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul.
Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul. Se face o scobitura in cotor cu varful cutitului, necesara sa cuprinda cate o lingurita de sare. Se ia un vas mare, se spala si se opareste, apoi se limpezeste in apa rece. Se aseaza verzele in straturi, cu cotorul in sus, punand printre ele: marar uscat, doua gutui taiate felii mari, boabe de porumb sau felii de hrean. Se face o saramura rece cu 40 gr sare grunjoasa la litrul de apa rece, se amesteca pana cand sarea se dizolva complet si se toarna peste verze.
Timp de zece zile se aeriseste varza cu o teava curata, pe care se sufla aer, sau se scoate lichid si se vantura de doua ori pe zi dupa 10 zile, cand varza s-a inmuiat putin, se pune o greutate peste varza, se acopera butoiul si se lasa varza sa se mureze cel putin o luna, dupa care se poate folosi.
Varza murata se poate folosi ca si salata la un fel principal de mancare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor retete.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii