Vinete marinate

Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1 cm grosime. Se presara cu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. vinete
  • 1/2 litru otet de vin
  • 1 capatina usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa o ora, dupa care se storc si se prajesc in ulei. Separat se pune intr-un vas 1/2 l otet (diluat cu apa dupa gust) si se da un clocot, dupa care se stinge focul. Vinetele scoase din tigaia in care se prajesc se pun in vasul cu otet. Cind se termina de prajit, se taie usturoiul feliute si patrunjelul marunt si se amesteca cu vinetele puse in otet. Se asaza vinetele in borcane de 400 sau 800 gr. cu capac si se completeaza cu otetul din vas. Se pune capacul si se tin borcanele cu gura in jos pina se racesc.
Se servesc atit ca garnitura, cit si ca aperitiv

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc