Vinete murate

Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • 6-7 boabe de piper
  • 1 ardei iute
  • frunze de telina si de patrunjel verde tocate
  • 7-8 vinete
  • 7-8 catei de usturoi
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele: usturoiul se piseaza si se pune impreuna cu uleiul intr-o vas, pe foc, sa se inmoaie. Se dau celelalte legume pe razatoare, se adauga verdeata si se amesteca apoi cu usturoiul, cu sare si piper si se lasa pe foc sa se inmoaie bine in ulei. Se umplu apoi se umplu vinetele in crapaturi, se leaga cu ata si se pun in borcane. Se fierb aproximativ 15 minute 5-6 pahare de apa cu 2 pahare otet, cu zahar, ienibahar, piper, foaie de dafin, ardei iute si 2 linguri cu sare.Se lasa la racit, dupa care se toarna peste vinete. Borcanele se sigileaza si se asaza in loc racoros.


Se servesc dupa cateva zile.

Alte retete culinare:

Turta dulce Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc