Vinete murate

Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele:

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • 6-7 boabe de piper
  • 1 ardei iute
  • frunze de telina si de patrunjel verde tocate
  • 7-8 vinete
  • 7-8 catei de usturoi
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele: usturoiul se piseaza si se pune impreuna cu uleiul intr-o vas, pe foc, sa se inmoaie. Se dau celelalte legume pe razatoare, se adauga verdeata si se amesteca apoi cu usturoiul, cu sare si piper si se lasa pe foc sa se inmoaie bine in ulei. Se umplu apoi se umplu vinetele in crapaturi, se leaga cu ata si se pun in borcane. Se fierb aproximativ 15 minute 5-6 pahare de apa cu 2 pahare otet, cu zahar, ienibahar, piper, foaie de dafin, ardei iute si 2 linguri cu sare.Se lasa la racit, dupa care se toarna peste vinete. Borcanele se sigileaza si se asaza in loc racoros.


Se servesc dupa cateva zile.

Alte retete culinare:

Turta dulce Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise