Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele:
Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs. Separat, se prepara legumele: usturoiul se piseaza si se pune impreuna cu uleiul intr-o vas, pe foc, sa se inmoaie. Se dau celelalte legume pe razatoare, se adauga verdeata si se amesteca apoi cu usturoiul, cu sare si piper si se lasa pe foc sa se inmoaie bine in ulei. Se umplu apoi se umplu vinetele in crapaturi, se leaga cu ata si se pun in borcane. Se fierb aproximativ 15 minute 5-6 pahare de apa cu 2 pahare otet, cu zahar, ienibahar, piper, foaie de dafin, ardei iute si 2 linguri cu sare.Se lasa la racit, dupa care se toarna peste vinete. Borcanele se sigileaza si se asaza in loc racoros.
Se servesc dupa cateva zile.
Alte retete culinare:
Turta dulce Rulada de porc Friptura de vita la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii