Se spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se lasa sa se scurga pe o pla
Se spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se lasa sa se scurga pe o planseta. Se apasa pe interiorul lor cu o lingura si se lasa pana cand se toaca zarzavatul. Se spala si se curata morcovii, telinele, gogosarii, varza alba, se dau pe razatoare sau se taie fideluta. Se amesteca cu usturoi tocat marunt si verdeata tocata, se sareaza amestecul si se umplu vinetele. Se leaga fiecare vanata cu frunze de telina si se pun in straturi intr-un borcan de sticla de 8 litri. Saramura se face din 2 l de apa, doua pahare de otet si trei linguri de sare. Se fierbe, se raceste putin, apoi se toarna peste vinete. Printre vinete se pun catei de usturoi, frunze de telina, boabe de piper si o foaie de dafin.
Se servesc ca muraturi langa mancarurile de carne. Cand se scot, se taie felii pe latul vinetelor, se asorteaza cu felii de ou fiert tare, se presara cu verdeata tocata si se stropeste totul cu ulei de salata.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ghebe
Zacusca de fasole
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii