Zacusca Clasica se face cu bulion, seaca, ardei si vinete. Pentru aceasta reteta de zacusca trebuie sa coaceti prima data vinetele si sa le tocati.
Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, se curata de coaja si se lasa sa se scurga foarte bine. Apoi se trec prin masina de tocat, ori se toaca manual. In cratita in care va fierbe zacusca se pune tot uleiul si ceapa tocata marunt si se lasa pana devine sticloasa. Apoi s epun ardeii si gogosarii care se lasa si ei sa se caleasca. Urmeaza vinetelesi, dupa calirea acestora, se adauga si bulionul, sarea, piperul, foile de dafin. Se fierbe pana ce uleiul iese la suprafata. Se pune calda in borcane care se mai lasa 15 minute la cuptor pana capata o creasta deasupra. Apoi se inchid cu capac.
Zacusca se serveste cu paine proaspata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii