Este cea mai delicioasa zacusca ce am gustat-o vreodata!
Ciupercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat. Intre tim coacem gogosarii si ii curatam de coaja. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cei 800 ml de ulei. Cand devine translucida, adaugam morcovii si gogosarii tocati, ciupercile si condimentele dupa gust. Calim toate legumele pentru 15-20 de minute, adaugam bulionul si doua-trei cani cu apa, continuand fierberea pana ce zacusca este bine legata. O punem apoi in borcane curate si strangem foarte bine capacele. Sterilizam borcanele cu zacusca prin metoda bain-marie. Le depozitam apoi intr-un loc racoros. Se poate servi alaturi de ardei iuti ori se poate opta pentru adaugarea unui ardei iute in zacusca, in momentul prepararii. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii