Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei se face foarte asemanator cu orice alta reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta cu dovlecei aveti nevoie de 3 dovlecei mai mari, aproximativ un kilogram.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Zacusca de dovlecei

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari (1 kg)
  • 4 ardei mari
  • capia
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 5 rosii mari
  • 400 ml ulei sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Zacusca de dovlecei se face foarte asemanator cu orice alta reteta de zacusca. Se curata mai intai dovleceii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie. Ceapa se curata si se taie julien, morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se maruntesc in robot. Dovleceii se scurg bine de apa si se fac piure. Rosiile se oparesc, se decojesc si se pun in robot transformandu-se intr-un sos grosut. In uleiul incins se pune ceapa si se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga morcovul si se mai lasa pe foc aproximativ 10 minute pana se inmoaie bine. Dupa ce morcovii s-au facut se adauga ardeiul si se mai lasa 10 minute amestecand incontinuu. Se adauga condimentele, pireul de dovlecei si sosul de rosii. Din acest moment se amesteca continuu pana se ridica uleiul la suprafata. Daca doriti o zacusca fina,bagati blenderul putin(eu asa am facut). Borcanele se spala si se pun intr-o tava la cuptor pentru 30 de min. Zacusca se toarna in borcane (nu se umplu pana sus) si se pun in tava care se da la cuptor 30 de minute la foc mic. Cand se scot borcanele din cuptor, se pune deasupra cate o lingura de ulei cald si se infileteaza capacele.


Zacusca de dovlecei se mananca cu paine proaspata de casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide