Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de ulei intr-un vas mare cu
Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de ulei intr-un vas mare cu pereti dubli, de preferinta un vas de tuci. Se lasa ceapa sa fiarba pana cand se inmoaie. Gogosarii se coc cu o seara inainte si se curata de coaja. Se taie felii subtiri si se pun peste ceapa, se lasa sa fiarba o ora, dupa care se adauga ghebele spalate in multe ape si clocotite 5 minute. Ghebele se pun peste amestecul de ceapa si ardei, tocate marunt sau taiate bucati mai mari. Separat se dau rosiile prin sita sau prin masina speciala, se fierbe sucul obtinut o jumatate de ora, dupa care se pune peste ghebe. Amestecul se fierbe cu piper boabe, usturoi tocat si o foaie de dafin, pana cand scade de tot. Se fierbe pe foc mic, sub supraveghere, pentru ca atunci cand se ingroasa, se prinde usor pe fundul vasului. Zacusca se toarna fierbinte in borcane calde si se leaga cu celofan pus in doua. Se invelesc borcanele in paturi unde se tin 24 de ore. Se pastreaza la rece, deoarece zacusca este un produs perisabil.
Se serveste ca aperitiv.
Alte aperitive:
Zacusca cu ciuperci
Zacusca cu fasole
Zacusca de legume
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii