Zacusca de ghebe

Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de ulei intr-un vas mare cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ghebe curatate
  • 2 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • 6 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • sare
  • piper boabe
  • foaie de dafin
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de ulei intr-un vas mare cu pereti dubli, de preferinta un vas de tuci. Se lasa ceapa sa fiarba pana cand se inmoaie. Gogosarii se coc cu o seara inainte si se curata de coaja. Se taie felii subtiri si se pun peste ceapa, se lasa sa fiarba o ora, dupa care se adauga ghebele spalate in multe ape si clocotite 5 minute. Ghebele se pun peste amestecul de ceapa si ardei, tocate marunt sau taiate bucati mai mari. Separat se dau rosiile prin sita sau prin masina speciala, se fierbe sucul obtinut o jumatate de ora, dupa care se pune peste ghebe. Amestecul se fierbe cu piper boabe, usturoi tocat si o foaie de dafin, pana cand scade de tot. Se fierbe pe foc mic, sub supraveghere, pentru ca atunci cand se ingroasa, se prinde usor pe fundul vasului. Zacusca se toarna fierbinte in borcane calde si se leaga cu celofan pus in doua. Se invelesc borcanele in paturi unde se tin 24 de ore. Se pastreaza la rece, deoarece zacusca este un produs perisabil.
Se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu fasole

Zacusca de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii