Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de ulei intr-un vas mare cu
Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de ulei intr-un vas mare cu pereti dubli, de preferinta un vas de tuci. Se lasa ceapa sa fiarba pana cand se inmoaie. Gogosarii se coc cu o seara inainte si se curata de coaja. Se taie felii subtiri si se pun peste ceapa, se lasa sa fiarba o ora, dupa care se adauga ghebele spalate in multe ape si clocotite 5 minute. Ghebele se pun peste amestecul de ceapa si ardei, tocate marunt sau taiate bucati mai mari. Separat se dau rosiile prin sita sau prin masina speciala, se fierbe sucul obtinut o jumatate de ora, dupa care se pune peste ghebe. Amestecul se fierbe cu piper boabe, usturoi tocat si o foaie de dafin, pana cand scade de tot. Se fierbe pe foc mic, sub supraveghere, pentru ca atunci cand se ingroasa, se prinde usor pe fundul vasului. Zacusca se toarna fierbinte in borcane calde si se leaga cu celofan pus in doua. Se invelesc borcanele in paturi unde se tin 24 de ore. Se pastreaza la rece, deoarece zacusca este un produs perisabil.
Se serveste ca aperitiv.
Alte aperitive:
Zacusca cu ciuperci
Zacusca cu fasole
Zacusca de legume
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii