Pentru zacusca de gogosari va trebuie 2 kg ceapa, 4 kg rosii bine coapte, 50 de ardei grasi sau 30 de gogosari frumosi.
Pentru zacusca de gogosari, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, rosiile se fierb si se strecoara, ardeii sau gogosarii se coc si se curata de cotor si seminte. Bulionul strecurat se toarna peste ceapa si se lasa la fiert pana devine consistent, apoi se adauga ardeii sau gogosarii intregi, maslinele spalate si sare, dupa gust, se mai lasa putin la fiert si se scutura cratita, din cand in cand - nu se amesteca cu lingura, ca sa nu se rupa ardeii. Se adauga conservantul dizolvat si se amesteca usor, se mai da un clocot, apoi, fierbinte, se pune in borcane. Deasupra se adauga 2 linguri de ulei incins, se leaga cu celofan dublu si se lasa la racit – nu se sterilizeaza.
Zacusca de gogosari se serveste pe paine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii