Pentru zacusca de gogosari va trebuie 2 kg ceapa, 4 kg rosii bine coapte, 50 de ardei grasi sau 30 de gogosari frumosi.
Pentru zacusca de gogosari, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, rosiile se fierb si se strecoara, ardeii sau gogosarii se coc si se curata de cotor si seminte. Bulionul strecurat se toarna peste ceapa si se lasa la fiert pana devine consistent, apoi se adauga ardeii sau gogosarii intregi, maslinele spalate si sare, dupa gust, se mai lasa putin la fiert si se scutura cratita, din cand in cand - nu se amesteca cu lingura, ca sa nu se rupa ardeii. Se adauga conservantul dizolvat si se amesteca usor, se mai da un clocot, apoi, fierbinte, se pune in borcane. Deasupra se adauga 2 linguri de ulei incins, se leaga cu celofan dublu si se lasa la racit – nu se sterilizeaza.
Zacusca de gogosari se serveste pe paine.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradRetete Pascale
Costite de ied cu usturoi verde si stevieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii