Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se t
Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se taie felii subtiri, iar vinetele se rup sau se toaca marunt. Se procedeaza ca si la zacusca de ghebe: se toaca ceapa, care se fierbe o ora intr-un litru de ulei. Se adauga ardeii, apoi sucul de rosii fiert separat si vinetele tocate. Zacusca se fierbe incet, in vase cu pereti dubli, impreuna cu boabe de piper si foi de dafin. Cand toate ingredientele sunt puse, sareaza si se adauga usturoi dupa gust. Zacusca se fierbe cel putin trei ore, iar cand este gata, nu trebuie sa mai aiba deloc suc. Se pune in borcane si se sterilizeaza in cuptor sau in bain-marie.
Alte retete:
Zacusca de legume
Zacusca de ghebe
Zacusca de fasole
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii