Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se t
Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se pregateste zacusca, ardeii se taie felii subtiri, iar vinetele se rup sau se toaca marunt. Se procedeaza ca si la zacusca de ghebe: se toaca ceapa, care se fierbe o ora intr-un litru de ulei. Se adauga ardeii, apoi sucul de rosii fiert separat si vinetele tocate. Zacusca se fierbe incet, in vase cu pereti dubli, impreuna cu boabe de piper si foi de dafin. Cand toate ingredientele sunt puse, sareaza si se adauga usturoi dupa gust. Zacusca se fierbe cel putin trei ore, iar cand este gata, nu trebuie sa mai aiba deloc suc. Se pune in borcane si se sterilizeaza in cuptor sau in bain-marie.
Alte retete:
Zacusca de legume
Zacusca de ghebe
Zacusca de fasole
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaisePrimisem zilele trecute 2 pungi cu napolitane vieneze. Cand le-am vazut, am si stiut ce fac cu ele. Vazusem candva reteta de...
Prajitura vieneza cu capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii