Zacusca de vinete si ardei

Imi place sa prepar zacusca din vinete, ardei gras rosu si ceapa dupa o reteta invatata de la mama.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Zacusca de vinete si ardei

Ingrediente

  • 5 kg vinete;
  • 4 kg ardei gras rosu;
  • 3 kg ceapa;
  • 1 l ulei;
  • 2 l suc de rosii;
  • 1 lingurita cu boabe de piper;
  • 2 lingurite de sare fina;
  • Sare grunjoasa;
  • 4-5 foi de dafin.

Mod de preparare

Se coc vinetele, care se lasa apoi la racit pe chiuveta Se coc si ardeii, pe care se presara apoi sare grunjoasa si se pun intr-un vas, pe care il acoperim cu un capac, pentru a se aburi. Dupa ce se racesc, se curata. Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie marunt. In continuare, se taie ceapa marunt si se caleste intr-un vas mare (in care sa incapa toate) pana se face aurie, se adauga vinetele, ardeii (veti vedea ca isi vor lasa sucul propriu), se calesc toate, se adauga apoi si sucul de rosii. Se adauga sare fina, boabe de piper, foi de dafin si se fierbe la foc mic, se amesteca tot timpul in ea. Ne dam seama ca este gata cand se ridica uleiul deasupra. Se pune asa fierbinte in borcane si se pun capacele. Timp estimativ 2 ore. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/zacusca-de-vinete-si-ardei-2015.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori