Pentru zacusca Domnica va trebuie 1 kg morcovi, 4 cepe potrivite, 4 kg rosii facute bulion.
Pentru zacusca Domnica, in 250 ml de ulei, se caleste ceapa taiata cubulete si se adauga morcovii dati pe razatoare – este bine sa fie putin fierti, apoi se mai caleste cu morcovii, se adauga restul de ulei si gogosarii rupti in patru. Se lasa sa se inmoaie gogosarii fara sa se cojeasca, apoi se adauga bulionul, sare, piper, dafin si 100 g zahar. Se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se sterilizeaza.
Zacusca Domnica se serveste pe paine.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii