Zacusca moldoveneasca

Vinetele si gogosarii se curata si se toaca marunt. Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete, iar ghebele se fierb. Dupa ce s-au racit, se taie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 5 kg vinete
  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • 2 kg ghebe
  • 500 gr morcovi
  • 1 l bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele si gogosarii se curata si se toaca marunt. Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete, iar ghebele se fierb. Dupa ce s-au racit, se taie cubulete, morcovii se dau pe razatoare, iar ceapa se taie marunt. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, apoi ciupercile, morcovii si rosiile. Se calesc legumele, dupa care se adauga gogosarii si vinetele. Se pune sare, piper si se fierbe totul la foc mic, 4-5 ore. Cand este aproape gata se adauga bulionul. Se pune zacusca in borcane, se inchid ermetic si se tin intoarse cu

capul in jos, pentru sterilizare si se lasa asa pana dimineata.


Se mananca cu o paine moale de casa. Alte retete:

Mancare de mazare Friptura de vita la cuptor Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori