Aluat de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta de aluat care se poate folosi la orice umplutura. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, sare.
Aluatul pentru placinta se va face astfel: punem intr-un castron un pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina sau unt( poate fi l00gr. unt sau un jumatate pachet de margarina). Se framanta bine si se intinde. Apoi din tot aluatul se formeaza un sul si se da forma unei armonici. Se taie in doua si se taie cu sucitorul, se pune in tava. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urma se pun merele, branza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra si se înteapa cu furculita pentru a nu face basici. Merele nu trebuie prajite, se pun curatate si date prin razatoare, însa crude si se poate pune si scortisoara. Dupa ce s-a copt se iasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra. Se taie in tava.
Alte retete culinare recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii