Aluat fraged cu bicarbonat

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si bicarbonatul sau praful de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana sau lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie
  • bicarbonat
  • sare
  • 1 lingura zeama de lamaie sau rom

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si bicarbonatul sau praful de copt, stins cu zeama de lamaie sau cu rom. Se framanta bine, pana devine o coca neteda, nu prea moale. Se lasa sa se odihneasca aproximativ 2 ore.


Se intrebuinteaza la diferite preparate dulci.

Alte retete de dulciuri:

Aluat Prajituri simple Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc