Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si puti
Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare, zeama de lamaie si putina apa pana ce se formeaza o coca potrivit de moale. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie lunga, in forma de dreptunghi. Deasupra se asaza prima coca, cea din unt si faina si se intinde cu un sucitor peste prima foaie. Se imparte foaia in trei parti, marcate superficial prin linii trase cu cutitul. Partea de sus se intinde peste partea din mijloc, iar partea de jos peste prima, apoi la dreptunghiul obtinut se trece partea stanga pe mijloc si partea dreapta peste stanga. Se pune apoi la rece aproximativ jumatate de ora. Se intinde din nou foaia si iar se strange dupa indicatiile date anterior. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Dupa aceea se intinde o foaie groasa de jumatate deget, se taie rondele cu paharul, se ung marginile cu albus batut, se pune umplutura iar deasupra se acopera cu o rondea ceva mai mica. Se ung rondelele cu galbenus, tava se uda cu apa rece, se asaza pateurile in tava si se pun in cuptorul fierbinte cu focul mare la inceput pana cresc si se desfac. Nu se deschide cuptorul 15 minute.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Chec pufos
Placinta de dovleac
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii