Aluat frantuzesc

Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si putina apa minerala. Foile se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina extrafina
  • 500 gr unt
  • 1 ou
  • putia apa minerala

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si putina apa minerala. Foile se intind separat, apoi se pun una peste alta, se mai intinde foaia putin, se strange in patru si se pune apoi la rece pentru 20 minute. Se repeta aceasta operatiune de vreo 3-4 ori, dupa care se intinde o foaie de jumatate cm grosime, se taie in patrate sau dreptunghiuri, care se umplu cu carne sau branza, dupa dorinta. Se ung foile cu ou si se pun la copt in cuptorul fierbinte, cu focul mai mare pana ce cresc, dupa care se face focul mai mic.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Papanasi fierti

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci