Aluat frantuzesc

Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si se tine la rece 20-30 de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 galbenus
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • apa
  • 60 gr faina
  • pentru unt

Mod de preparare

Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si se tine la rece 20-30 de minute. Se framanta apoi untul, cu faina, dupa care i se da forma dreptunghiulara si se pune la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de dreptunghi si se pune la mijlocul lui dreptunghiul de unt.Se impacheteaza cu aluatul, se intorc marginile peste unt, in forma de plic, apoi se pune la frigider pentru 20 de minute. Se scoate din frigider, se intinde o foaie lunga, de 1,5 cm, care se impatureste in 3 sau 4 si se da din nou la rece. Se repeta operatia de 4-5 ori, cu pauzele de cate de 20 minute la frigider.


Se tine foietajul obtinut, crud, la frigider, pana la folosire, invelit intr-un servet subtire. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tiramisu Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!