Aluat pentru coltunasi

Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe o planseta presarata cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • apa
  • sare

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe o planseta presarata cu faina, o foaie subtire care se taie in patrate de 5-6 cm sau se decupeaza discuri cu un pahar sau cu o forma speciala

din tabla sau din material plastic. Se pune umplutura si se lipesc marginile, in forma de triunghi. Coltunasii obtinuti se fierb 10-15 minute in apa cu sare. Se pot adauga in coca, dupa preferinte 20-230 gr de ulei sau unt topit sau 50 gr cartofi fierti, dati prin razatoare.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Placinta cu mere Saratele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc