Un aluat pentru cornulete, pateuri sau tarte poate fi realizat cu ingredientele: caimac, unt, faina, sare.
Din caimac, faina, unt si sare se framanta un aluat. Se intinde o foaie si se taie dupa cum este nevoie :
a) se pot face mici cornulete umplute cu rahat, marmelada sau dulceata ; in acest caz, sarea se inlocuieste cu putin zahar ;
b) se pot face pesmeciori (rotunzi, patrati etc.) unsi cu marmelada si lipiti cate doi; in acest caz, sarea se inlocuieste cu zaharul ;
c) se pot face pateuri pentru supa (cu carne sau cu branza) ;
d) se pot face tarte mici pentru a fi umplute cu sote de mazare, morcovi, spanac, salata de boeuf.
Difera in functie de reteta aleasa.
Alte retete recomandate:
Cornulete cu rahat
Pateuri gourmet cu prosciutto
Tarta cu spanac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii