Aluat pentru pateuri

Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata la frigider. A doua zi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura otet tare
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata la frigider. A doua zi se intinde o foaie mai groasa, care se taie in dreptunghiuri, se asaza deasupra umplutura dorita, de branza sau carne, apoi se intoarce dreptunghiul si se apasa putin in jurul umpluturii. Se ung pateurile cu ou si se pun in cuptorul fierbinte. Focul se lasa moderat, iar usa cuptorului nu se deschide timp de 20 de minute.


Se servesc pateurile calde.

Alte retete:

Tiramisu

Chec pufos

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori