Aluat pentru pateuri

Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata la frigider. A doua zi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura otet tare
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata la frigider. A doua zi se intinde o foaie mai groasa, care se taie in dreptunghiuri, se asaza deasupra umplutura dorita, de branza sau carne, apoi se intoarce dreptunghiul si se apasa putin in jurul umpluturii. Se ung pateurile cu ou si se pun in cuptorul fierbinte. Focul se lasa moderat, iar usa cuptorului nu se deschide timp de 20 de minute.


Se servesc pateurile calde.

Alte retete:

Tiramisu

Chec pufos

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci