Aluat pentru pateuri

Din ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se face sul si se imparte i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 cescuta cu lapte sau sifon
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • faina
  • unt

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se face sul si se imparte in sase bucati. fiecare bucata se intinde, dupa care se unge cu untul frecat spuma. Bucatile se pun apoi una peste alta iar bucata obtinuta se strange in patru. Se pune la frigider aproximativ jumatate de ora, apoi se intinde o foaie mai groasa si se taie in forme dreptunghiulare sau patrate. Umplutura se pune pe o jumatate de patrat si se acopera cu cealalta jumatate. Se pun apoi pateurile obtinute la cuptor, la foc mare.


Se servesc calde.

Alte retete:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori